Waarom ik af en toe op mijn bek ga!

De laatste tijd ben ik eens gaan analyseren waarom sommige projecten van mij echt de lucht in schieten en andere blijven hangen.

Ik ben uitgekomen op 2 zaken die zorgen voor mijn succes:

Structuur en Community

Ik zie mijzelf als iemand die het leuk vind om steeds nieuwe dingen uit te proberen/verzinnen en dan daadwerkelijk ook uit te voeren. De kick om te zien of iets dat wat je hebt verzonnen ook werkt daar leef ik voor 😉

Maar het gaat bij mij pas echt werken als er één van deze 2 zaken in betrokken zijn Structuur of een community.

Ik ben chaotisch omdat ik steeds nieuwe en betere dingen zie en dus vaak van de hak op de tak spring. Maar als ik een gestructureerd iemand naast mij heb dan gaat het super goed. Ik kan gewoon mijn ding blijven doen en wordt dan ook “gedwongen” om mij aan mijn afspraken te houden met mijn gestructureerde partner. Ik heb dit natuurlijk ook moeten leren 😉 Ik kan mij echt wel voorstellen dat mensen gek werden van mij.

Om iets succesvol neer te zetten en dit zonder veel budget te kunnen doen heb je een community nodig. Met een groot marketing budget is alles mogelijk natuurlijk.

In 2007 was ik op uitnodiging van M4N op de Affiliate Summit in Londen samen met 60 nederlandse (top) affiliates. Naast dat het super gezellig was waren het personen die allemaal een succesvol bedrijf hadden. Verschillende affiliates die er toen bij waren zijn nu zelf marktleider of overgenomen door grotere investeerders. Onder deze affiliates waren ook de oprichters van Affiliateblog en Affiliateforum. In die tijd waren wij samen, ik met affiliatenieuws, de bekendste nederlandse affiliatesites.

In Londen hadden wij dan ook het idee om een affiliatecongres in Nederland te organiseren. Wij hebben toen aan verschillende affiliates gevraagd wat zij graag zouden willen zien als het in Nederland georganiseerd zou worden.

Terug in Nederland hebben wij dan ook samen met BBP Media in 2008 een succesvolle Affiliatedag georganiseerd. Het is nog steeds het grootste Nederlandse congres mbt affiliate/perfomance marketing en elk jaar uitverkocht. In 2010 heb ik mijn aandeel daarin verkocht.

Mijn partners in Affiliatedag waren alle zeer gestructureerd en hebben allemaal zeer succesvolle bedrijven. Maar zonder de community die wij al van te voren opgebouwd hadden was het niet zo snel gelukt.

In 2004 verdiende ik mijn geld voornamelijk met adsense en affiliatemarketing. Het ging het goed totdat ik een gestructureerde partner kreeg. Toen ging het namelijk heel erg goed!!!

Limburg professionals in 2009 opgericht, tegenwoordig 20.000 leden, en dat ging vanaf het begin meteen goed. Maar het ging pas echt goed toen ik netwerk avonden ging organiseren met medewerking van Rob Meessen en Patrick Vroomen, Mind & Senses. Deze 2 zeer gestructureerde personen zorgden dat we een nieuwe standaard neerzetten.

In 2009 ook Vacature Voor Jou opgezet. Tegenwoordig de 3e groep van Nederland op Linkedin met meer dan 75.000 leden. Deze groep is groot geworden door bepaalde “slimme” acties die ik dagelijks nog steeds doe. Maar Vacature Voor Jou heeft zijn enorme groei van het begin te danken aan, weer, de groep Nederlandse affiliates. Deze affiliates hadden allemaal personeel nodig en deelden deze groep dan ook flink op Linkedin. Iedereen die denkt dat het zo groot is geworden door Limburg Professionals heeft het dus mis 🙂

Maar weer heb ik dus gezorgd dat een idee een succes werd door een bestaande community.

Lijnspel is zo succesvol omdat het een community is en gebruikt maakt van elkaars community én omdat ik weer samenwerk met gestructureerde partners!

2 projecten die ik heb opgezet hebben mij tot denken gezet waarom ik af en toe op mijn bek ga. Het heeft mij dan ook flink dwars gezeten waarom ze niet succesvol genoeg werden.

De verkiezing van Het Leukste Terras van Limburg en Dag!Horeca. We zijn deze projecten met veel plezier en inzet gestart maar zonder een gerichte community. Als wij eerst gezorgd hadden voor een gerichte community dan zouden ze veel succesvoller geweest zijn. Aan de gestructureerdheid had het deze keer niet gelegen want Lars Rompen is zeer gestructureerd!

In mijn nieuwe project Ricru.com werk ik samen met 3 zeer gestructureerde partners en een grote gerichte community. Dus je kan nagaan hoe ik over de toekomst van dit project denk 🙂

Het enige dat ik wil meegeven is dat, als bepaalde zaken niet gaan zoals je wilt/denkt dat ze zouden moeten gaan, je analyseert wat er anders is aan dit project t.o.v. een project dat wel succesvol is. Je zal zien dat je iets mist! En anderen de schuld geven is makkelijk maar dat is meestal niet de oorzaak.

Reacties