Community Building, dat is wat ik doe!

community buildingDe meest gestelde vraag aan mij is

Wat doe jij nu eigenlijk???

Door alles wat er over mij online te vinden is ga ik er helemaal vanuit dat het duidelijk is wat ik allemaal doe. Maar ik merk dat mensen door de bomen het bos niet meer.

Voor mij was het altijd heel duidelijk wat doe.

Ik doe online marketing!

Maar tja als mensen dan lezen dat ik oprichter ben van Lijnspel en van de Limburg professionals netwerkplekken dan snappen ze het niet meer. Euhhh, je zij dat je online marketing doet maar ik lees andere dingen online?? En ze krijgen dan ook nog eens uitnodigingen voor (netwerk)evenementen.
Maar tja als mensen dan lezen dat ik oprichter ben van Lijnspel en van de Limburg professionals netwerkplekken dan snappen ze het niet meer. Euhhh, je zij dat je online marketing doet maar ik lees andere dingen online?? En ze krijgen dan ook nog eens uitnodigingen voor (netwerk)evenementen.

Nu zien ze ook nog dat ik in de werving en selectie markt stap met Ricru.com en dan is de verwarring compleet.

Dagelijks krijg ik vragen als:

– Ik zoek een nieuwe baan weet jij nog wat?

– Ik heb een geweldig idee kan ik eens met je brainstormen?

– Ik ben een bedrijf gestart kan ik met je praten?

– Ik wil een bedrijf beginnen wat moet ik doen?

– Wat moet ik doen om meer bekendheid te krijgen?

– Wat moet………?

Zoals altijd, nadat ik deelnemer ben geweest in een mastermind coaching traject, ben ik op zoek gegaan naar de verbindende factor van al die mensen en al die vragen. Ik ben gekomen tot de volgende conclusie.

Alles wat ik doe of voorstel heeft te maken met een community zoals ik al eens eerder geschreven heb.

Ik zorg altijd dat er een community komt of komen gaat voor alles wat ik aanpak. Of het nu voor mezelf is of voor een klant. Meestal gebruik ik mijn eigen communities om de community van een klant te lanceren.

Een facebook/twitter/pinterest/linkedin campagne heeft ook altijd als doel een community voor je bedrijf te krijgen.

Ik durf het dan ook hardop te zeggen.

Ik ben geen online marketeer maar een community builder en ik ben er trots op 🙂

Reacties